Dra åt skogen Kina

Nu har Melle precis lagt sig för natten och Simon ringde för en stund sen och sa att dom var påväg hem nu. Dom förlorade matchen och efteråt så vart det slagsmål, Simon var såklart med(ovanligt....inte).

Förut idag kollade jag på en dokumentär på fyra som handlade om familjer i Kina som skickar iväg sina barn till gymnastikinternatskolor och sånt där när dom inte är äldre än 3 år. Fyfan, stackars ungar! Det var en liten kille som var 6 år som dom pratade med och han sa att han ville inte bli gymnast för det var inte roligt, han ville hellre bli lärare.
Så fick man se alla dom där 5-6 åringarna när dom hade en tävling som skulle avgöra om dom kunde bli tillräckligt bra för att vara med i OS när dom blev äldre. Pappan till pojken som ville bli lärare sa innan tävlingen att han var tvungen att vinna guld för att han var skyldig sina föräldrar det eftersom att dom hade gett honom chansen att bli något. Vem säger så till en sexåring?
Den här pojkens kompis var också med i tävlingen med kom inte på en tillräckligt bra placering, han skulle alltså inte kunna vara med i OS sen. Så han blev utkastad från skolan och dom sa att det var ingen idée att fortsätta träna för att allt han skulle försöka sig på skulle bara bli misslyckat. Sånt där är ju bara helt åt skogen. Man borde inte få behandla sina barn sådär! Usch på dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0